Duurzaamheid

Staal – ons favoriete materiaal

Zweden, de geboorteplaats van ons merk, heeft een lange geschiedenis van staalproductie. Het land produceert een grote verscheidenheid aan staal voor de meest uiteenlopende behoeften en toepassingen. Het is een sterk en veelzijdig materiaal met lage productiekosten. Bovendien is het milieueffect van ons staal meerdere malen kleiner dan dat van aluminium, dankzij lagere emissies tijdens de productie en een efficiëntere recyclingmarkt.

System Edström publiceert groen rapport

Voor een groene en duurzame planeet moet iedereen zijn steentje bijdragen. Bij System Edström willen we een zo groot mogelijke bijdrage leveren aan het verminderen van onze voetafdruk. In 2017 zijn we begonnen met een groot transformatieproject waarbij we de hele keten hebben bekeken, van de fabricage tot de plaatsing in de voertuigen van onze klanten. Als gevolg daarvan hebben we het gewicht van onze producten met 65 ton per jaar verminderd, onze kooldioxide-uitstoot sterk verminderd en ons aangesloten in de strijd tegen plastic. We zijn nog ver verwijderd van al onze doelstellingen, maar we zijn goed op weg. Met het Green Report willen we verslag uitbrengen van onze prestaties in de hoop anderen in de sector te inspireren om opnieuw na te denken over duurzaamheid en efficiëntere recyclage.

Duurzaamheid

Het verminderen van de CO2-uitstoot is het belangrijkste aandachtspunt bij onze inspanningen voor de ecologische voetafdruk. Door voortdurende productverbetering besparen we op vele niveaus, wat ook het milieu ten goede komt.

Voor we lichtere producten te kunnen verkopen, voeren we eerst crashtests uit om de veiligheid van onze klanten te garanderen, dat blijft heel belangrijk.

We proberen het transport van onze producten te optimaliseren door de routes waar mogelijk in te korten, de voertuigen zo efficiënt mogelijk te beladen en de verpakking van de producten te optimaliseren.

Bij het kiezen van leveranciers houden we rekening met hun geografische ligging, interne/externe oppervlaktebehandeling, milieu-engagement en andere aspecten van hun bedrijf die van invloed kunnen zijn op het milieu.

Wij zijn ons bewust van de vervuiling veroorzaakt door de verplaatsingen van onze werknemers. Om dit tegen te gaan hebben we ons wagenpark geoptimaliseerd met voertuigen met de minst mogelijk uitstoot.

Ten slotte controleren we actief de herkomst van wat we kopen, het energieverbruik van onze gebouwen en onze verzendingen naar klanten.