Om System Edström

System Edström säljer marknadens mest flexibla system för hantverkarinredningar i bilar. Företaget grundades 1958 och vi har därmed extremt lång erfarenhet av vad som krävs av en mobil arbetsplats. Flexibilitet och enkelhet är ledorden för våra produkter.


 Affärsidé

Vi säljer och utvecklar provad och säker utrustning för servicefordon till:

  • Alla kunder och behov.
  • Rätt pris och rätt kvalitet där var sak har sin plats.

Detta med en sund lönsamhet för att säkerställa företagets utveckling.


Marknad

System Edström har under åren utvecklats till marknadsledare på den svenska och nordiska marknaden och säljer på i stort sätt hela den Europeiska och Nord Amerikanska marknaden, mycket tack vare det nytänkande som finns inom företaget både när det gäller produktutveckling och försäljning. Med en grundsyn baserad på flexibilitet och enkelhet är systemet ett av det mest flexibla och lättmonterade som finns på marknaden.


Historia

System Edström Bilinredningar AB startade 1958 i Göteborg. Dåvarande ägaren Ulf Edström insåg att det fanns ett behov av inredningar för servicebilar av olika slag.

I början köptes inredning för verkstäder in och monterades i bilarna. Efterfrågan på inredning till servicebilar ökade stadigt och ganska snart insåg man att det behövdes inredning som var anpassat för det mobila bruket.

Under 60-talet så flyttade företaget från Göteborg, först till Södermalm i Stockholms innerstad och senare till Länna, en förort ca. 15 km söder om Stockholm.

Idag ligger företaget i Upplands Väsby, ca. 2 mil norr om Stockholm, flytten hit skedde 1986.

I Upplands Väsby finns det en verkstad för att få inredningen på plats i bilen samt ett hämtlager för Storstockholm. Distribution över Sverige utgår från Kilafors i Hälsingland där vi har vårt logistikcenter.


Koncernstruktur Edströmgruppen